Kirpputori Swapin koko tarina. Osa 2

Tämä kirjoitus on suora jatko edelliseen kirjoitukseen, sen löydät täältä. 

Liikepaikka valittiin todella harkitusti ja teimme asiakaskyselyitä Tamperelaisilta sekä kovasti taustatutkimusta ennen lopullista päätöstä. Saimme muutamassa vuorokaudessa yli 500 vastausta mm. Facebookissa, kun kyselimme minne Tampere tarvitsisi siistin, hyvän, nykyaikaisen kirpputorin. Silloin itseasiassa järjestys meni näin:
1. Kaukajärvi 2. Hervanta 3. Linnainmaa 4. Kangasala (vaikkakaan ei ole Tamperetta)

Harkinnan, tutkinnan ja lisäkyselyiden avulla valitsimme Hervannan ja en kadu päivääkään! Hervanta on oikeasti todella mukava paikka ja meillä on rauhallinen liiketila siihen nähden mitä olen jutellut muiden kirpputoriyrittäjien kanssa. Ei meillä ole juurikaan häiriökäyttäytymisiä, varkauksia tai muutakaan sopimatonta. Toki, tehdään paljon työtäki sen eteen. Hervanta on Tampereella, kuin yksi pieni kaupunki. Olen itse kotoisin Torniosta, jossa on vähemmän asukkaita, kuin Hervannassa.

Kirpputori Swap & Vintage58 Oy avasi ovensa virallisesti 18.7.2016. Salaa ovet avattiin jo kuluvalla viikolla, jotta saimme harjoitella kassan ym. käyttöä. Heti alkoi ihmisiä valumaan sisään, vaikka ei juuri kellekkään edes kerrottu olevamme auki!

Alkuhaasteita oli reilustikkin! Tulostin hajosi joka toinen päivä, eikä Konttorilaitteelta saatu apua. Heidän mielestään meille oli myyty markkinoiden paras tulostin kirpputoritoimintaan. Tämä tulostin söi kirjaimellisesti tarrat sisäänsä. Onneksi nykyään on eri tulostin ja eri firma myös auttamassa huolto- ja vikatilanteissa. Yksi asia myös minkä olen yrittäjänä oppinut, että kannattaa ensimmäisenä etsiä itelle oikeat yhteistyökumppanit ja varsinkin niistä toisista pienyrittäjistä. Sillon saat apua ja asianmukaista palvelua.

Jo ensimmäisestä liiketoimintasuunnitelmastani asti päätin tiettyjä ehtoja kirpputorilleni, joita itse olen huomannut kaipaavani elämäni aikana. Näitä olivat mm. nuppineulattomuus ja myyntipaikkojen joka päiväinen siistiminen sekä kassajärjestelmän nykyaikaisuus. En olisi valmis keräämään lappuja eri kuppeihin tai lukemaan jostain metrin mittaisesta listasta missä pöydässä olikaan mikä alennuskyltti. Olihan se riski, laittaa niin suuri summa rahaa kassajärjestelmään, mutta ei ollut vaihtoehtoja, parasta oli saatava! En ollut valmis myöskään nipistämään palvelusta eli esim. pöytien siivoamisesta.

Alku kuukausien työpäivät venyivät jopa 18-tuntisiksi, kun vielä sulkemisen jälkeen siistin kaikki myyntipaikat, tein kirjanpidon, laskin kassan, tilitin päivän myynnit ja tein vielä markkinointityötä päivittäin jakamalla flaijereita ja olemalla aktiivinen somessa ym. Tätä työtahtia jatkoin muutamia kuukausia, kun minulle iski työntekijän jättipotti.

YRITTÄJÄN JÄTTIPOTTI: SALLA

Salla, joka haki työkokeilu paikkaa alan vaihtajana halusi ehdottomasti tulla meille työkokeiluun. Mitään mahdollisuuksia minulla ei olisi ollut heti palkata Sallaa ja ottaa riskiä, mutta Sallan ollessa 4tuntia päivässä ma-pe alkoi tulemaan rytmi työhön ja työpäivät lyhenivät muutamalla tunnilla, kun Salla oppi työn. Tällöin alettiin siistimään myyntipaikat aina aukiollessa, emmekä käyttäneet enää kolmea tuntia tähän sulkemisen jälkeen. Lisäksi ideoita alkoi itselläni pulpahtelemaan, kun sai päivittäin juttukaverin ja ihmisen, joka antaa mielipiteitään ja mikä parasta, oli enemmän aikaa ideoida taas.

Salla oli työkokeilussa meillä 4kk, jonka jälkeen en nähnyt muuta vaihtoehtoa, kuin palkata Sallan. Ettepä osaa kuvitellakkaan minkälaisia kiekuroita ja kuinka kallista se on, huhu, että mua pelotti! Mua ei ennen kiinnostanut politiikka yhtään, mutta nyt yrittäjyyden myötä sekin kiinnostaa. Vain sen takia kuinka vääriä asioita tuetaan ja jos tuetaan oikeita asioita niin valtio ottaa ja antaa milloin haluaa.

KIRPPUTORI SWAPIN KEHITTÄMINEN

Heti ensimmäisenä vuonna teimme paljon muutoksia Swappiin. Kyselimme silloin, kun vieläkin paljon asiakkaiden mielipiteitä, muutos- ja parannusehdotuksia ja mikä eroaa muihin, me toteutimme ne. Muutimme sovituksen pois henkareiden vierestä ja sovelsimme siihen pienen lasten leikkipaikan. Näpistyksen määrä yllätti minut ja tuotteiden jättäminen sovituksen nurkkaan turhautti. Muutimme sovituksen paikkaa ja lisäsimme valvontakameroita, tämän jälkeen tuotteiden näpistys väheni ainakin 80%! Lisäksi alettiin kokeilemaan palvelupaketteja eri variaatiossa. Tänä päivänä niitä on yhteensä neljä ja kaikki on muovautuneet asiakkaiden toiveiden pohjalta. Kimppapöytä, easy-paketti, täyshoitopalvelu ja kokonaispalvelu.

Nyt kun miettii, kuinka paljon olemme tehneet muutoksia asiakkaiden toiveiden perusteella, huomaa kuinka paljon olemme oikeasti tulleet eteenpäin avajaisista. Olemme lisänneet valaistusta, taistelleet isännöitsijän kanssa ilmastoinnin riittävyydestä, vaihtaneet valvontajärjestelmät, leventäneet yhtä käytävää, tehneet leikkipaikan, sisustaneet asiakkaiden toiveiden mukaan, lisänneet jälkimyyntijaksorekin. Keksineet uusia asioita alalle, kuten kanta-asiakasjärjestelmän ja paljon muuta. Se mistä tiedän menestyväni ja keksiväni hyviä ideoita on se, että muut kopioi ne. Voi että se alkuun ärsytti minua, mutta ajan saatossa tajusin, että kopioijat tekevät sen kaiken puolivillaisesti tai ajattelematta loppuun asti. Me tehdään suunnittelemamme asiat alusta loppuun ammattitaidolla ja asiakkaan tuotteita kunnioittaen.

Tässä kopiointi asiassa rohkeimmat laittavat ensin viestin että ”huomasin sinulla tällaisen, saisinko käyttää ideaa” ja mielestäni se on oikea tapa. Osa kopioi häikäilemättä. Minulla on puhelimessa screenshotteja mm. meidän päivitys ensin jostain asiasta ja päivää-kahta myöhemmin muutamalla sana vaihdoksella sama päivitys toisen kirpparin seinällä, hahha.

SURKEITA NAURUNHETKIÄ JA BOOSTIA YRITTÄJYYTEEN

Vuonna 2017 Ensimetrin käsittelijä oli ilmoittanut minut nuorin yrittäjä kilpailuun. Ette usko minkä huutonaurun päästin, kun hän soitto minulle tästä asiasta. Toisaalta koin järkyttävän suuren mielihyvän tunteen, että ihminen joka ei uskonut minuun lainkaan, oli muuttanut mielensä noin radikaalisti. Voitin kolmannen sijan nuorin yrittäjä kilpailussa ja yksi valintaan päättyneistä seikoista oli liikevaihdoin määrä. Kyllä oli taas naurussa pitelemistä ja mielihyvän aiheuttamien ”fuck you” sormien näytössä Finnveralle pitelemistä.

Ensimmäisen tilikauden ollessa ohi syyskuussa 2017 oli toki pelko perseessä, mutta myös itseeni usko vahvistunut. Liikevaihto oli ensimmäisenä vuonna 119 589,17€. Ja taas jälleen kerran halusin lällytellä lapsellisesti ja näytellä keskaria Ensimetrille ja Finnveralle. Liikevaihdosta ei mitään muuta kuin pitkää miiinusta jäänyt viivan alle, mutta en voinut olla ylepämpi itsestäni.

Tiesin, että ei vielä, mutta kohta, me menestymme.

Ilokseni olen huomannut tässä muutaman vuoden sisällä, kun oma verkosto on kasvanut, että aika monenlaisia kirpputoriyrittäjiäkin on. Jokainen tekee tyylillään ja kaikilla on omanlainen asiakaskunta. Silloin, kun tein liiketoimintasuunnitelmaa kirjoitin Asiakkaat.- kohtaan kaikki. Koska ajattelin silloin, että kaikki ihmiset on meidän kohderyhmää. Tänä päivänä onneksi tiedämme ketkä on meidän asiakaskohderyhmää ja teemme palveluitamme sen mukaisesti. Kirpputoreja mailmaan mahtuu kyllä.

Ensi viikolla jatkoa taas! Ihanaa viikkoa! <3

-Ida

Kirpputori Swapin koko tarina OSA 1

Kirpputori Swap & Vintage 58 Oy:n avaamisesta on kohta 26kk. Eli 2vuotta ja 2kuukausi. En olisi uskonut tuolloin avaamisen kynnyksellä, että tämän yrityksen avaaminen antaisi minulle näin paljon ideoita, voimaa ja halua olla parempi tällä alalla. Jo nimestä voi päätellä paljon, Vintage58 sai väistyä huhtikuussa 2018, kun avasimme testimielessä Swappi.fi vaatteiden second hand myymälän Swapin yhteyteen. Ja nyt syyskuussa 2018 Swappi.fi sai väistyä SAAGA Lifestyle myymälän tieltä, joka on pysyvä myymälä Swapin yhteydessä.

Mitä ihmettä tänä aikana on tapahtunut ja mistä kaikki ideat ovat kummunneet? Ota nyt hyvä asento sohvallasi, koska tämä suhteellisen pitkä tarina, vaikkakin olen jakanut sen useaan eri osaan. Jos sinulla herää kysymyksiä, vastaan niihin kyllä mielelläni.

Aivan kaikkihan lähtee tietenkin sieltä hiekkalaatikolta, jossa jo minusta huomasi… jooojooo, kelataan vähän eteenpäin! Ei puhuta nyt ihan niin alusta vaan siitä mikä liittyy Kirpputori Swap & Vintage 58:n syntymiseen, muokkautumiseen ja siihen mitä se tulee olemaan jatkossa.

ALKUSYSÄYS YRITYKSEN PERUSTAMISEEN
Jouduin työttömäksi K-Raudasta yt-neuvottelujen päätteeksi joulukuun viimeinen päivä vuonna 2015, josta kaikki alkoi. Minulla on aina ollut kova työmoraali, olen aina tehnyt kaikki vuorot mukisematta ja tullut tunnin varotusajalla töihin peruen kaikki omat suunnitellut menot. Suoraan sanoen olin todella kyrpiintynyt muutaman kuukauden kestäviin määrä aikaisiin työsopimuksiin ja epämääräisiin viikkotunteihin, joita olin tehnyt yhteensä 5-vuotta eri alan yrityksissä. Tästä syystä en ollut enää valmis ihan mihin vain työhön vaan halusin vakituisen työn, jossa työpanostani arvostettaisiin.

Kun työttömyyteni jatkui vielä maaliskuussa, vaikka K-Raudassa lupailtiin tunteja tulevana keväällä vuoden vaihteen jälkeen päätin että nyt loppui. Sanoista ei kuitenkaan ruvettu tekoihin, joten oli pakko keksiä jotain. Viikon verran mietin mitä tekisin ja yrittäjyys voisi kiinnostaa. Tekisin töitä vain itselleni ja työpanokseni näkyisi yrityksen menestyksenä. Mieheni kanssa viikon aivoriihen päätteeksi tulin tulokseen kirpputori ja vintage huonekalujen myymälä. Soitin TE-toimistoon ja hakeuduin yrittäjäkurssille, joka alkoi onnekseni heti huhtikuussa.

MIKSI KIRPPUTORI JA VINTAGE LIIKE
Se, miksi kirpputori ja vintage myymälä, tulee omista sekä mieheni harrastuksista ja mielenkiinnon kohteista. Joutuisihan mieheni olemaan kuitenkin paljon apunani, joten oli mukavaa, että yrityksen toimiala on myös häntä kiinnostava. Olen kiertänyt koko ikäni kirpputoreja, sekä saanut osaksi myös kiusausta siitä, että ostin vaatteeni kirpputorilta. Olen myynyt kymmenillä kirpputoreilla ympäri suomea ja käynyt ostoksilla vielä useammalla. Suomen kirpputorikulttuuri on todella vanhanaikaista siihen todellisuuteen ja tarpeeseen nähden. Jos itselläni olisi ollut enemmän pääomaa, olisin tehnyt vieläkin erilaisemman kirpputorin. Kuitenkin raha ratkaisee ja ei sitä ihan kauheana silloin 24-vuotiaalla yrittäjän alulla ollut tai noh, ole vieläkään.

On mukava muistella vanhoja. Vintage58 tarina alkoi tästä kuvasta.
Ilolla muistelen vintage58 tarinaa, vaikkakin enemmän pidän uudesta SAAGA Lifestylestä, joka syrjäytti loppujen lopuksi vintage58:n

 

 

 

 

 

 

 

Vintage- ja retro huonekalut ovat vahvasti mukana meidän sisustuksessa sekä käymme paljon huutokaupoissa. Minun rakkauteni sisustukseen ja mieheni rakkaus vanhaan tavaraan, lasitaiteeseen ja keräilyyn synnytti vintage58. Nykyäänhän tosiaan vintage58 ei ole, siitä tarinaa alempana.

SWAPIN NIMEN SYNTY
Swapin nimeä pyöriteltiin kauan aikaa, kunnes vain laitoin homman yksinkertaiseksi ja kirjoitin tulevan kirpputorini kuvaavia sanoja paperille: siisti, avara, valoisa, wanha tavara, vintage, puhdas ja sieltä alkukirjainten pyörityksen jälkeen tuli SWAP. Toki vielä googlettelut ja domain selvitykset alle ja niiden läpi mennessä, nimi oli syntynyt.

YRITYKSEN PERUSTAMINEN
Yrittäjäkurssilla sain hyvin tehtyä liiketoiminta suunnitelman sekä tuloslaskelmat. Tämän jälkeen oli aika varata aika Ensimetriin, joka kävisi tulevaa toimintaa läpi ja neuvoisi mahdollisissa esteissä, rahoitusvaihtoehdoissa sekä kannustaisi liiketoimintasuunnitelman muokkaamisessa ja yrittämiseen alkamisessa. PYHJAPAH JA HAHAHAHAAH!

Ensimmäisen käynnin jälkeen Ensimetrissä olin niin vihainen, pettynyt ja suutuksissa. Käsittelijän ainoat sanat mitkä jäivät mieleeni oli ”ei tule ikinä onnistumaan tämmöinen kirpputori Tampereella, laskelmat on aivan pielessä ja tämmöinen on aivan mahdoton saada kannattavaksi” Tästä tuohtuneena purkauduin parhaimmalle ystävälle sekä tietenkin yrittäjäkurssilla, jotka olivat aivan pyöristyneitä saamastani palautteesta. Onneksi sain heiltä kannustavia sanoja. Tein kuitenkin muutoksia liiketoimintasuunnitelmaan mm. vaihtamalla liiketilaa pienemmäksi vuokrakulujen takia ja näin sain riskiä pienennettyä. Mietin vielä moneen kertaan laskelmia sekä kävin mielessäni eri vaihtoehtoja, jos en saisi yritystä pyörimään tai jos asiakkaita ei tulisikaan.

Sain Ensimetrin käsittelijän vakuuttuneeksi parilla käynnillä. Tämän jälkeen alkoi taistelu rahoituksen takaajan Finnveran kanssa, josta sain toinen toistaan vain hylättyjä päätöksiä. Soitettuani käsittelijälle ja vaatiessa lisätietoja hylkäyksestä sain vastaukseksi ”ei tämmöinen kirpputori tule menestymään Tampereella. Kirpputorin liikevaihto ei voi olla yli 50 000tuhatta, joten nämä laskelmat eivät voi olla paikkansa pitävät” Omissa laskelmissani yritykseni liikevaihto oli tuplat heidän ”maksimistaan”. Tein laskelmia uudelleen yrittäjäkurssin ohjaajan kanssa ja lisäsin laskelmiin varasuunnitelmia ja en vain lopettanut takauksen hakemista. Sain, kun sainkin takauksen. Tämän jälkeen lähti pyörät pyörimään kunnolla.

Ensi viikolla tarinalle jatkoa! Ihanaa viikkoa kaikille ja tulkaahan poikkeen kirpparilla =)

-Ida

 

 

Mitä vastinetta saat myyntipaikkavuokran hinnalla?

Tiedätkö mitä todellisuudessa myyntipaikkavuokralla saat?

Olen huomannut paljon myyneenä ja vielä enemmän kirpputoreja kiertäneenä, että aika paljon kirpputoreilla vaihtelee se, mitä myyjä myyntipaikkavuokralla todellisuudessa saa.

Harmillisesti usean ystävän sekä asiakkaiden kanssa jutelleena olen huomannut, että yhä harvempi asiaa pohjimmiltaan ajattelee. Katsotaan ainoastaan sitä myyntipaikan hintaa. Oletko huomannut, että lisäkuluja saattaa yllättävästi tulla, kun joudut käymään siistimässä myyntipaikkasi päivittäin tai käymään paikan päällä lisäämässä alennuslapun myyntipaikkaasi, koska tämä ei kuulu ”kirpputorin toimenkuvaan”? Viimeksi bensan hintaa katsoessani, meinasin lentää perseelleni. Ja ei, se bussimatkakaan ei ole ilmainen.

Tässä postauksessa kerron mistä meillä maksat. Kerron asiat siitä näkökulmasta, mitä olen itse kokenut tai mitä olen kuullut muiden kokevan. Jos sinulle tulee mieleen jotain, mitä voisimme tehdä paremmin: Kerro se rohkeasti!

Kaikki hinnat löydät eriteltynä vielä meidän nettisivuiltamme, käytän esimerkkinä yhtä pöytäkokoa sekä hintaa. Esimerkkinä muiden hinnoittelussa käytän laajasti hintatasotietämystä ympäri Suomen, mutta painotun Tampereen muihin kirpputoreihin ketään osoittamatta. Itse pyrin tarjoamaan myyntipaikan mahdollisimman edullisesti, mutta kuitenkin niin, että pystymme pitämään palvelumme ja tilamme siistinä sekä laadukkaina.

Iso pöytä 6päivää 31€. (1,5m) Tähän myyntipaikkaan mahtuu tavaraa/vaatetta n. 2 isoa Ikean kassia kerralla. Myyntipaikan saat täyttää edellisenä päivänä tuntia ennen sulkemista. Myyntijakson aikana saat tuoda lisää myytävää aina aukioloaikojen puitteissa.

Myyntipaikan siistimispalvelu SISÄLTYY HINTAAN.
Yleisin hinta tälle palvelulle on joko 1€/päivä tai 5€/6päivää. Eivätkä monet edes tarjoa tätä, edes maksua vastaan. Siistimme jokaisen myyntipöydän joka päivä, automaattisesti. Tähän on varattu aina työntekijä kolmeksi tunniksi, joka päivä. Emme ole ikinä laistaneet tästä tehtävästä. Jos päivisin on enemmän aikaa tai harjoittelija, siistimme myyntipaikkoja useamminkin.

KirppariKalle palvelu SISÄLTYY HINTAAN.
Tämä palvelu mahdollistaa tarkan myynnin seurannan, myyntijakson varaamisen missä ja milloin vain sekä sähköisen hinnoittelun. Pääset myös katsomaan reaaliajassa mikä pöytä on vapaana ja missä se sijaitsee. Kirpparit, joissa KirppariKalle on käytössä myyntipaikkahinnat ovat alkaen 34€/6päivää, eivätkä heillä sisälly myyntipaikan siistiminen tai hälyttimet hintaan. Joissain paikoissa joudut maksamaan erikseen siitä, että saat tietää mitä tuotteita on myyty.

Hintalaput. 2 ARKKIA SISÄLTYY HINTAAN eli yhteensä 60kpl. Ylimääräiset arkit maksavat meillä 0,50€/kpl. On paikkoja, joissa ne maksavat jopa 1€/arkki. Ylimääräisen hintalappuarkin hinta määräytyy meillä tulostusmusteesta sekä yksittäisen tarra-arkin hinnasta. Hintalappuja tulostetaan keskimäärin 60kpl myyntijaksolle, mutta jos sinulla on paljon pieniä esineitä esim. koruja, menee hintalappuja tällöin enemmän.

Kovahälyttimet. 3kpl SISÄLTYY HINTAAN.
Kovahälyttimet maksaa muualla yleensä keskimäärin 0,20€-1€/kpl. Meillä lisähälyttimet maksavat 0,20€/kpl. Hälyttimet on meille investoitu, joten haluan niitä tarjota kuuluvaksi vuokraan. Rajattu määrä on siksi, etteivät ne lopu kesken ja näin voimme varmistaa, että ne riittävät jokaiselle tasavertaisesti.

Palvelu. Meidän kirpputorilla henkilökunta on todellakin myyjiä sekä ostajia varten. Autamme niin paljon kuin osaamme, opiskelemme jopa second hand hintoja, seuraamme tarkasti mitä myydään ja milloin, kuuntelemme asiakkaitamme ja reagoimme kaikkeen asiakaspalautteeseen, asetamme alennuslaput sovittaessa, vastausaikamme sähköposteihin on nopea sekä pyrimme antamaan kokonaisen palvelukokonaisuuden. Kohtelemme jokaista asiakastamme tasavertaisesti. Usealla muulla kirpputorilla olen huomannut, että eri asiakkaille on eri hinnat ja säännöt.

Markkinointi ja kohderyhmä. On paljon kirpputoreja, jotka on jämähtänyt siihen mitä he nyt ovat ja ovat olleet useita vuosia. Markkinointiin ei käytetä yhtään aikaa eikä varsinkaan rahaa. Me pyrimme koko ajan saamaan uusia asiakkaita sekä kasvamaan! Itselläni on huikeita suunnitelmia tulevaisuuden varalle ja niihin panostetaan joka päivä! Tämä takaa jokaiselle myyjällemme satoja asiakkaita joka päivä. Niitä vakioasiakkaita sekä niitä jotka tulevat ensi kertaa. Asiakkaita tulee myös runsaasti ulkopaikkakunnilta!

Liiketila ja turvallisuus. Kirpputorillamme on käytössä hälyttimet, tallentava valvontajärjestelmä sekä vartiointipalvelu. Vielä on paljon kirpputoreja, joissa ei varkaista välitetä. Me välitämme ja teemme joka kerta ihan kaikkemme varkaan kiinni saamiseksi. Käytössämme on myös lukollinen sovitus, johon vietyjä tuotteita kontrolloidaan. Sovituskoppi on yleisin paikka kirpputorilla, jossa vaihdetaan hintalappuja tai varastetaan tuotteita. Me olemme rajanneet sen mahdollisuuden kokonaan pois. Lisäksi olemme valinneet liiketilan, joka on hyvällä paikalla, on valoisa ja olemme kiinnittäneet huomiota esteettömyyteen sekä ilmastointiin.

Meillä siis todellakin saat vastinetta rahoillesi. En lupaa sinulle tuhansia euroja tai huippu tiliä, koska se on kiinni sinusta itsestäsi sekä myymistäsi tuotteista. Tarjoan sinulle siistin myyntipaikan, jossa henkilökunta palvelee sinua sekä siistii myyntipaikkasi päivittäin. Halutessasi pystyt tutustumaan henkilökuntaamme blogissa sekä somessa. Meillä saat vakiintuneen asiakaskunnan sekä satoja maksavia asiakkaita päivittäin, meillä voit olla myös varma, ettemme tyydy mihinkään asiakasmäärään vaan haluamme aina enemmän. Ja teemme töitä myös sen eteen. Tarjoan sinulle nykyaikaisen tavan myydä sekä myyntijaksosi aikana saat seurata reaaliajassa mikä tuote on myyty tai myymättä. Tarjoamme sinulle kokoaikaista myyntityötä. Teemme kaikkemme joka päivä, että asiakkaamme tuotteet menevät kaupaksi ja saamme asiakkaat tulemaan paikan päälle yhä uudestaan.

On paljon vielä asioita mihin olemme kiinnittäneet huomiota, mutta tekstistä tulisi aivan liian pitkä avatessani jokaista asiaa. Aukioloajat, henkilökunnan pukeutuminen, palvelupaketit, second hand myymälä, luonnonkosmetiikka, lisämyynti, säännöt, leikkipaikka, lukollinen sovitus ym. Jokainen asia on meillä mietitty loppuun asti, emmekä tee mitään puoli teholla tai jätä sitä sille teilleen.

Jos sinua jokin asia mietityttää tai haluat antaa muuten palautetta, kuulemme sen mielellämme. Voit laittaa vaikka suoraan sähköpostia info@kirpputoriswap.fi

Loppuun haluan vielä sanoa, etten todellakaan halua lynkätä muita kirpputoreja tai arvostella heidän hinnoittelujaan. En voisi elää ilman suurinta osaa kirppareista <3 Mutta on tärkeää tuoda asioita julki, jotta niitä voi jokainen miettiä ja pohtia. Postauksen pointti on tuoda julki meidän myyntipaikkahintaamme.

-Ida, Kirpputori Swapin yrittäjä.