SÄÄNNÖT

Olemme luoneet sääntömme asiakkaidemme toiveiden pohjalta. Näillä haluamme luoda mukavan, reilun ja siistin kirpputoriympäristön kaikille asiakkaillemme. Varaamalla myyntijakson hyväksyt kaikki säännöt luetuiksi ja ymmärretyiksi sekä sitoudut noudattamaan niitä.

Myyntipaikka, joka rikkoo kirpputorimme sääntöjä, jätetään siivoamatta. Pahimmassa tapauksessa kirpputorin henkilökunta tyhjentää myyntipaikan ja katkaisee myyntijakson. Myyjä on itse täysin vastuussa myytävistä tuotteista. Sekä siitä, että hänellä on oikeus myydä tuotteet. Kirpputori Swap ei vastaa tuotteiden tuhoutumisesta tulipalon, vesivahingon, varkauden, murron, ilkivallan tai muun siitä riippumattoman syyn sattuessa. 

HINTALAPUT
Hintalaput tulostetaan aina Swapissa paikan päältä, eikä niitä voi tehdä itse. Voit esitäyttää hintalaput sähköisesti KirppariKalle -palvelussa tai vaihtoehtoisesti hakea ns.”tyhjät” hintalappuarkit. Jokaisessa myytävässä tuotteessa tulee olla viivakoodillinen hintalappumme. Hintalapussa tulee lukea tuotekuvaus sekä hinta. Emme myy tuotteita joista puuttuu tuotekuvaus, hinta tai hintaa on sutattu.

Suosittelemme tuotteissa tarkkoja tuotekuvauksia, esim. “Musta H&M mekko, S” pelkän “Mekko” sijasta. Verhoihin ym. kodintekstiilehin on suositeltavaa laittaa mitat näkyviin. Mikäli tuotteessa on jokin kuntoon vaikuttava asia, mainitse myös siitä hintalapussa, esim. puuttuva osa. Jos sinulla on ollut aijemmin meillä myyntijakso, mutta se on ollut eri pöydässä, voit käyttää vanhoja hintalappuja vaihtamalla pöytänumeron oikeaksi. Esim. Mustekynällä suttaamalla vanhan pöytänumeron ja lisätä viereen oikean.

HINTALAPPUJEN KIINNITYS
Hintalaput ovat tarrapohjaisia, siitä huolimatta suosittelemme kaikissa tekstiileissä lisäkiinnitystä. Nuppineulat ovat kiellettyjä, koska pistot sormissa ovat ikäviä pöydän siivouksen yhteydessä. Lisäkiinnitykseen voit käyttää hakanneuloja, klemmareita, narua, tms.

TUOTTEIDEN ASETTAMINEN MYYNTIPÖYDÄLLE
Tuotteiden on mahduttava myyntipöydän sisäpuolelle eikä lattialle saa asettaa tuotteita. Tuotteet eivät saa tulla pöydästä yli käytävän puolelle tai naapuripöytiin eikä pöydän päätyihin saa ripustaa tuotteita. Mikäli tuotteet eivät pysy myyntipöydän sisäpuolella, henkilökunta poistaa osan tuotteista myyntipöydästä ja tästä koituu 5€ tyhjennyspalvelumaksu ja ylimääräiset tuotteet on noudettava kirpputorilta viim. seuraavana aukiolopäivänä.

MYYTÄVIEN TUOTTEIDEN KUNTO JA LAATU
Tavaroiden sekä vaatteiden täytyy olla siistejä ja ehjiä. Mieti aina mitä ostaisit ja mitä siitä itse maksaisit. Käy läpi tuotteesi hyvässä valossa ja kierrätä suoraan rikkinäiset, nukkaiset tai virttyneet vaatteet, tekstiilit ja tavarat. Vaatteissa kannattaa huomioida nykyaikaisuus ja sesonki. Vaatteista myyvät aina parhaiten nykyaikaiset vaatteet. Olemme huomanneet, että suuntaa antavasti lasten vaatteissa nykyaikaisuuden ikä on 2-3 -vuotta ja aikuisten vaatteissa 5-vuotta.

MYYNTIPAIKOILLA EI SAA MYYDÄ:

  • Käytettyjä uima-asuja tai alusvaatteita. Tähän ryhmään luokitellaan kaiken ikäisten alusvaatteet sekä uima-asut. Jos tuotteissa on hygieniasuoja / kaupan alkuperäiset hintalaput, silloin tuote katsotaan käyttämättömäksi.
  • Tupakka- tai alkoholituotteita, lääkkeitä tai lääkkeeksi luokiteltuja tuotteita.
  • Viallisia sähkölaitteita. Annamme sähkölaitteille vuorokauden palautusoikeuden. Jos tuote palautetaan, myynti vähentyy automaattisesti myyntitilisi saldosta.
  • Elintarvikkeita.
  • Huonekasveja, näistä tulevien roskien sekä eliöiden vuoksi.
  • Emme hyväksy piraattituotteita tai “kiinan krääsään” jälleenmyyntiä. Kiinan krääsäksi luokitellaan kaikki uusien tuotteiden massamyynti.
  • Teräaseita, joilla voi sattua vahinko kirpputorilla. Näille tuotteille voi ostaa lukollisen vitriinipaikan.
  • Likaisia, kosteusvaurion kokeneita tai voimakkaasti tuoksuvia tuotteita.
  • Kysy henkilökunnalta tuotteista, joista olet epävarma.

Poistamme kielletyt sekä epäkelvot tuotteet myyntipöydistä välittömästi hengaritangon alla olevaan punaiseen laatikkoon. Tästä ei tule erillistä ilmoitusta myyjälle. Poikkeuksena teräaseet, jotka nostetaan kassan taakse säilöön. Säilytämme tuotteita 7 vrk, jonka jälkeen ne hävitetään.

Jos myyntijakso joudutaan päättämään sääntörikkomuksista tai siksi, ettei asiakas ole tutustunut sääntöihimme ennen myyntipöydän täyttämistä, ei vuokrarahoja palauteta.

Ohjeita ja lisätietoja

PÖYDÄN VARAUS JA MAKSU
Pöytävarauksen voit tehdä sähköpostitse osoitteesta info@kirpputoriswap.fi , Facebookissa @kirpputoriswap, soittamalla 050 3210 311 , paikan päällä Lindforsinkatu 4, 33720 Tampere tai suoraan nettisivuiltamme KirppariKallesta. Pöydän voit maksaa ennen myyntijakson alkua, myyntijakson aikana tai se voidaan vähentää myyntijakson myynneistä.

PÖYDÄN TÄYTTÖ
Myyntipöydän pääset täyttämään myyntijakson alkua edeltävänä päivänä tuntia ennen sulkemista; ma-to klo 18.00 – 19.00 ja pe-la klo 16.00 – 17.00. Vaihtoehtoisesti voit täyttää pöydän myös myyntijakson ensimmäisenä aamuna klo 11.00. Ilmoitathan henkilökunnalle jos et pääse täyttämään pöytää näinä ajankohtina. Myyntijakson peruutus täytyy tehdä kaksi aukiolopäivää ennen myyntijakson alkua. Täyttämättömästä ja peruuttamattomasta pöydästä perimme 20€ peruutusmaksun.

MYYNTIPÖYDÄN TYHJENNYS
Myyntipöydän tulee olla tyhjä ja vapaa seuraavaa myyjää varten viimeisenä myyntipäivänä tuntia ennen sulkemista; ma-to klo 18.00 ja pe-la klo 16.00. Jos pöytää ei ole tyhjennetty näihin ajankohtiin mennessä, kirpputori perii 15€ sakkomaksun, sekä tavaroiden säilytyksestä 5€/vrk. Ilmoitathan aina henkilökunnalle mahdollisista esteistä sekä myöhästymisistä.

Voit käydä täyttämässä ja hoitamassa myyntipöytääsi aina aukioloaikojen puitteissa.

MYYNNIN REAALIAIKAINEN SEURAUS KIRPPARIKALLESSA
Voit seurata myyntiäsi reaaliajassa KirppariKalle tunnuksillasi. KirppariKallessa näet aina tuotteen juoksevan tuotenumeron ja hinnan. Täyttämällä hintalappuarkit sähköisesti näet myös tuotekuvauksen myydystä tuotteesta. Lisäohjeita hinnoitteluun: https://kirpputoriswap.fi/kirpparikalle/

TILITYS
Tilitys tehdään aina kassalla pöydän tyhjennyksen jälkeen myyntijakson päättymispäivänä. Tilityksen saat käteisellä tai pankkitilille. Tilille tilitykset maksamme asiakkaille vähintään joka toinen aukiolopäivä: maanantai-, keskiviikko- ja perjantaiaamuisin. Tilisiirrossa menee pankista riippuen yleensä 1-3 arkipäivää (kirpputorilla käytössä Osuuspankki). Tilinumeron voit lisätä KirppariKalle palveluun omiin tietoihisi. Jos haluat yli 100€ tilityksen käteisellä, ilmoitathan siitä viim. edellisenä päivänä esimerkiksi sähköpostitse info@kirpputoriswap.fi. Välitilityksiä on mahdollista tehdä kuuden päivän jaksoissa. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi tilityksen yhteydessä.

JÄLKIMYYNTIJAKSO
Myyntijaksosi jälkeen on 7 vrk jälkimyyntijakso. Tämä alkaa myyntijaksosi päättymisen jälkeen seuraavana aukiolopäivänä. Jos tuotteitasi löytyy muista pöydistä myyntijaksosi jälkeen ne kerätään jälkimyyntirekkiin, joka sijaitsee kirpputorin peräosassa. Jos tuotteitasi myydään tästä rekistä myyntijakson jälkeen niin myynnit kirjautuvat asiakastilillesi ja näet ne KirppariKallesta. Tuotteita säilytetään jälkimyyntirekissä 7vrk, jonka aikana myyjän tulee noutaa tuotteet. Jos tuotteita ei noudeta 7vrk kuluessa, ne siirtyvät kokonaisuudessaan Kirpputori Swapin omistukseen.

Jälkimyyntijakson myynnit voit käydä tilityttämässä kirpputorilla viimeistään 14vrk kuluttua myyntijaksosi päättymisestä. Jälkimyyntijakson myynneistä kirpputori veloittaa 50% myyntiprovisiota, joka vähennetään jälkimyyntitilityksen yhteydessä. Jos jälkimyyntitilitystä ei käydä noutamassa 14vrk kuluttua myyntijakson päättymisestä, siirtyy ne kokonaisuudessaan Kirpputori Swapin omistukseen.

MYYNTITUOTTEIDEN ALENTAMINEN
Voit alentaa myyntipöydän tuotteita eri tavoin. Voit alentaa koko myyntipöytäsi tuotteet millä alennusprosentilla vain, kertomalla siitä ensin kassalle. Alennus menee asiakasnumerosi taakse, jolloin kassa alentaa automaattisesti kaikki myynnissä olevat tuotteet. Meiltä löydät valmiina -30% , -50% ja -70% alennuslaput. Jos haluat muun alennuksen, täytyy sinun tehdä alennuslappu itse.
Voit myös alentaa tuotteitasi eri alennusprosentein tai jättää osan tuotteista alentamatta pyytämällä kassalta tähän tarkoitetut alennustussit sekä alennuskyltin.
Jos haluat alentaa vain muutaman tuotteen hintaa, vaihda kokonaan uusi hintalappu. Jos sinulla on useampi myyntipaikka kerrallaan, mutta haluat alentaa vain osan tuotteista, täytyy sinun käyttää alennustusseja.

HENKARIT
Henkareita löytyy rajattomasti kirpputorilta. Olemme valinneet erilaisia henkareita erilaisiin käyttötarkoituksiin. Henkarit ovat vain lainassa myyntijaksosi ajan, niitä ei saa viedä kotiin. Henkilökunta auttaa mielellään oikean henkarin valitsemisessa.

KADONNUT TUOTE
Jos huomaat myyntipaikaltasi tuotteen kadonneen, kierrä kirpputorin muut myyntipaikat huolella, katso hintalaputtomat rekki + laatikot, muista myös katsoa jälkimyyntirekki. Jos tästä huolimatta et löydä tuotettasi, kerro henkilökunnalle mikä tuote sinulta on kadonnut. Ota itsellesi ylös katoamisajankohta. Henkilökunta etsii tuotetta myyntipaikkoja siivotessa ja löytäessään palauttaa sen myyntipaikallesi. Viikon kuluttua myyntijakson päättymisestä käy katsomassa kirpputorin hintalaputtomat sekä jälkimyynti -rekki. Jos tuote on kadoksissa senkin jälkeen, kerro henkilökunnalle tuotteen katoamisajankohta.

VARKAUDET
Varkauksia sattuu onneksi harvoin, mutta näiden estämiseksi meillä on käytössä tallentava valvontajärjestelmä ja hälytinportit. Varashälyttimiä kuuluu 3 kpl myyntijaksoon ja tarvittaessa niitä voi vuokrata lisää kassalta 0,20€ hintaan. Kirpputori Swap ei ota vastuuta varastetuista tai kadonneista tuotteista, mutta tekee kaikkensa niiden estämiseksi ja varkaiden kiinni saamiseksi.

Pidätämme kaikki oikeudet ottaa myyntipöydistä ja myynnissä olevista tuotteista kuvia, mainostaa ja julkaista niitä sosiaalisessa mediassa.
Pidätämme kaikki oikeudet muuttaa hinnastoja, sääntöjä ja niiden ehtoja.

Maksamattomat pöytävuokrat ja sakot Kirpputori Swap hoitaa perintäyhtiön kautta.

TOIVOTAMME MUKAVIA OSTO-, JA MYYNTIHETKIÄ KANSSAMME. MUISTA ANTAA MEILLE PALAUTETTA, JOTTA OSAAMME KEHITTÄÄ TOIMINTAAMME.