Päätin loppuvuodesta yrittää helpottaa arkeani ja varasin täyshoitopalvelun tyyppisen ratkaisun toiselta kirpparilta, kun itse olin lomalla meidän ollessa suljettuna. Oli mielenkiintoinen kokemus nähdä välillä kirpparimaailmaa myös tiskin toiselta puolelta, joka antoi paljon ajattelemisen aihetta jälleen omaan työhön ja meidän palveluihimme.
Omalle työlle välillä sokaistuu ja monia juttuja pitää täysin itsestään selvyytenä. Täytyy kuitenkin välillä muistaa tarkastella myös omaa työtä: miksi teemme näin? Mikä minulle asiakkaana olisi tärkeää? Miten saadaan asiakkaan ja yrityksen tarpeet kohtaamaan? Oman täyshoitojaksoni jälkeen aloin miettimään näitä asioita todella paljon. Oma kokemukseni ei ollut aivan sitä mitä odotin ja tästä kumpusikin aihe uuteen blogikirjoitukseen: meidän täyshoitopalvelumme asiakkaan näkökulmasta.
Meillä myyntijakson tiedustelusta lähtien kaikki asiat keskustellaan asiakkaan kanssa sähköpostitse, jonka liitteenä on meidän täyshoitopalvelusopimus. Sopimuksesta löytyy tarkemmat ohjeet mm. tavaroiden läpikäymiseen ja pakkaamiseen. Kaikki sovitut asiat ovat molemmin puolin tarkastettavissa sopimuksesta ja/tai sähköpostikeskusteluista. Meilläkin täällä töissä on kolme työntekijää + ekstraajat + harjoittelijat, joten on myös asiakkaalle kätevää, että kaikki tiedot ovat kaikkien työntekijöidemme saatavilla, eikä vain yhden ihmisen takana. Meillä hinnoittelun hoitaa kirpputorialan ammattilainen, eli Ida, Janna tai allekirjoittanut. Harjoittelijat tai extraajat eivät hinnoittele täyshoitoa koskaan, mutta ovat silti perillä kuka tuo, mitä tuo, milloin tuo ja missä pöydässä tuotteet ovat, milloin myyntijakso päättyy jne.
Tarkat ohjeet sopimuksessamme siitä, mitä otamme ja emme ota myyntiin, on asiakkaan parasta ajatellen. Me henkilökuntana tiedämme parhaiten mikä meidän kirpputorilla myy, joten ei ole kummankaan osapuolen etu, että asiakas kantaa kassitolkulla tavaraa kirpparillemme, jota emme kuitenkaan hinnoittele myyntiin. Psst. Tähän väliin pieni vinkki: vaikka hintaan kuuluu 4 isoa Ikea- kassillista tavaraa, ei kannata täyttää ”tyhjää” tilaa huonolaatuisella ja myyntikelvottomalla tavaralla vaan mieluummin tuoda vajaa määrä hyvää tavaraa. Hyväkään tavara ei pöydistä myy, jos seassa on likaista, rikkinäistä tai haisevaa tavaraa ja ostavan asiakkaan ensinäky ovat nämä jälkimmäisenä mainitut. Tästä syystä myöskään emme edes hinnoittele sellaisia tavaroita myyntiin. 🙂
Jos kuitenkin tavaroiden sekaan on vahingossa eksynyt myyntikelvottomia tavaroita, hävitämme ne asiakkaan puolesta asianmukaisesti sekä kontaktoimme asiakasta. Ei tarvitse kantaa niitä enää kotiin eikä odotella myyntijakson loppuun ja ihmetellä vähäistä myyntiä, kun osa tavaroista onkin mahdollisesti hävitetty jo ennen jakson alkua myyntikelvottomina. Tai loppujen lopuksi puoliakaan ei ole hinnoiteltu myyntiin syystä X.

Kaikille meille kiireisille ihmisille sattuu vahinkoja ja usein näkemykset saattavat erota radikaalistikin. Me Swapin henkilökunta autamme aina mielellämme ja vastaamme kysymyksiin parhaamme mukaan kirpparimyyntiin- ja kulttuuriin liittyen. Meille kirpparit ja tavaroiden kiertoon saaminen on sydämen asia <3
Tavaroita pakatessa kannattaa olla ehdottoman tarkka, miten tuotteet kasseihin pakkaa. Koska tavaramäärä on rajattu Ikea-kassien määrällä, ei tuotteiden määrällä, on vain asiakkaasta kiinni, kuinka paljon tuotteita hän tuo myyntiin. Tuote, joka vie Ikea-kassista paljon tilaa, vie sitä myös pöydässä. Kannattaako siis täyttää tilaa isolla, mutta halvalla tuotteella, jos sen tilalle voi laittaa esim. monin verroin enemmän saman arvoisia tai jopa arvokkaampia tuotteita? Siististi viikatut vaatteet vievät yli puolet vähemmän tilaa kuin vaatekaapista suoraan kassiin sellaisenaan heitetyt viikkaamattomat tuotteet.
Meillä täyshoitomyyntijaksoilla on myös käytössä Kirpparikalle-palvelu, josta pääset seuraamaan kokonaismyyntiä, myytyjen tuotteiden määrää sekä pystyt tarkastamaan jakson keston ja päättymisajankohdan koska vain!
Olemme Kirpparikallesta huolimatta aina yhteydessä asiakkaaseen vielä sähköpostitse myyntijakson aikana. Lisäksi myyntijakson päätteeksi saat halutessasi paperisen raportin kokonaismyynnistä.


Käytämme myös hyväksemme SaaGa Lifestyle-myymälää tavaroiden myynnissä, jotta tuote menisi parhaiten kaupaksi oikealle kohderyhmälle. Asioita, mitä teemme päivittäin täyshoitojemme eteen on:
- Hinnoittelun epävarmuustilanteissa käytämme hinnoitteluapua, esim. muilta alan yrityksiltä, valmistajalta/jälleenmyyjiltä tai muilta asiantuntijoilta. Emme halua pelkästään tavaroille uutta kotia hinnalla millä hyvänsä, vaan tuotteelle realistisen arvon ja asiakkaalle mahdollisimman hyvän myynnin.
- Seuraamme myyntiä ja reagoimme siihen. Mikäli myynti ei ole toivotulla tasolla – > järjestelemme myyntipöydän uudelleen houkuttelevammaksi, tarvittaessa alennamme hintoja, mainostamme tuotteita somessa jne. Mikäli myynti ylittää odotukset, huolehdimme, että pöytä pysyy silti houkuttelevana ja tarvittaessa vaihdamme myyntipaikkaa tai yhdistelemme myyntipaikkoja jotta pöytä ei näyttäisi liian tyhjältä ja luotaan työntävältä.
- Päivittäisen siivouksen yhteydessä tarkastelemme pöytiä, jotta ne pysyisivät järjestyksessä, hintalaput pysyvät paikoillaan sekä yleisesti katsomme tuotteiden perään, jotta pystymme heti reagoimaan, mikäli esim. joku tuote on hävinnyt pöydästä väärään paikkaan tai tuotepakkauksia on avattu/rikottu.
- Käytämme tuotteissa hälyttimiä sekä muita myynnin lisäpalveluita: kiinnitämme hintalaput tuotteisiin hyvin, käytämme oikeankokoisia henkareita, käytämme kokoilmoituksia sekä pusseja, koreja ynnä muita apuja pöydissä, jotta saamme myyntipöydät mahdollisimman houkutteleviksi.
- Teemme siis myös itse kaikkea sitä, mitä kehoitamme myös asiakkaitamme tekemään parhaimman mahdollisen myynnin takaamiseksi!
- Mainostamme tuotteita/myyntipöytiä sosiaalisessa mediassa.
- Olemme yhteydessä asiakkaaseen vähintään myyntijakson alussa ja lopussa, vaikka asiakas saa Kirpparikallesta myös automaattiset muistutukset myyntijakson alkamisesta sekä päättymisestä.
Voin Swapin työntekijänä taata, että käsittelemme tuotteita kuin omiamme ja toimimme sen mukaan miten itsekin neuvomme. Yksi iso asia minkä teemme, mikä itselle on myös asiakkaana kovin tärkeää: me kirjoitamme hintalappuihin tuotekuvaukset. Tällä estämme sekä hintalappujen väärinkäytön että palvelemme ostavaa asiakasta, kun hintalapusta löytyy helposti esim. tuotteen koko. Ihmettelen kovasti, että tämä ei ole vakikäytäntö kirpputoreilla, edes ammattilaisilla!
Vaikka hyvä loppusaldo asiakkalle myyntijakson lopuksi on aina meille ilo, on tässäkin asiassa meillä myös oma koira haudattuna. Mehän saamme palkan myyntijakson eteen tehdystä työstä pöydän myyntituotoista. Mitä paremmin pöytä myy–> sitä enemmän yritys saa tuottoa. Voit siis turvallisin mielin luottaa siihen, että pöydän myynti ei ole meille yhdentekevä asia.
Päivitimme myös sopimuksemme entistä asiakasystävällisemmäksi: teimme siitä ytimekkäämmän ja helppolukuisemman. Teimme samalla samanlaiset ohjeistukset meidän muihin palvelupaketteihimme, jotta myös niiden palveluiden tilaajat saisivat tehokkaasti tarvitsemansa infon myyntijaksoonsa liittyen avoimesti ja tasapuolisesti.
Täyshoitoomme on tällä hetkellä n. kahden viikon jonot. Kannattaa siis hyvissä ajoin olla liikkeellä, mikäli palvelulle on tarvetta. 🙂 Vastaamme mielellämme kysymyksiin täyshoitoon liittyen.
Lue lisää palvelupaketeistamme: www.kirpputoriswap.fi/palvelupaketit
Oman palvelupaketin voit varata info@kirpputoriswap.fi
Tästä voit vertailla palvelupakettejamme (huom. kokonaispalvelu on poistumassa!)
Hyviä kirppismyyntejä kaikille! 🙂
-Salla