Yleinen

Tiimi, Ida

 

Kuka on Ida? Olen 25 -vuotias kirpputori Swap & Vintage58n ideoinut, suunnitellut, rakentanut ja perustanut. Intohimoinani on aina ollut kirpputorien kiertäminen ja niillä myyminen, sisustaminen, asiakaspalvelutyö ja huutokaupoissa pyöriminen.

Miksi kirpputori? Koska olen paljon kiertänyt kirpputoreja, olen aina hiljaisesti miettinyt niiden tunkkaisuutta, huonoja liiketiloja, vanhanaikaisia tapoja ja viihtymättömyyttä. Kirpputorin perusajatus on upea: tarjota myyntitilaa yksityishenkilöille ja voi tehdä edullisia löytöjä käytetystä tavarasta. Yleensä tavara on täysin käyttökelvollista, mahdollisesti jopa vain jonkun hutiosto. Perustamisesta ja sen nousuun lähdöstä teen vielä erillisen postauksen. Jos aihe kiinnostaa, pysy kuulolla ja laita kysymyksiä mihin haluat vastauksen. (kommenttikenttään tai s.postiin info@kirpputoriswap.fi)

Olen työskennellyt useita vuosia erilaisissa sisustus-, ja päivittäistavarakaupan myyjän tehtävissä. Lisäksi olen opiskellut rakennusmaalariksi ja sisustajaksi. Koska olen ollut vuosia asiakaspalvelutyössä, minulla on jo tieto mitä asiakaspalvelutyö on. Paljon on vielä opittavaa, mutta tekemällä oppii.

Käsisaippua mayn. Taulun kuva Sokru.

Henkilökohtainen sisustussuuntani on ”moderni retro” ja ihailen suomalaista designiä. Suurin keräilykohteeni on Arabian Emilia sarja 50-luvulta. Pienyrittäjänä arvostan myös suuresti suomalaisia pienyrittäjiä ja -tuottajia ja toivoisin, että yhä useampi tukisi meitä ostamalla suomalaisia tuotteita ja palveluja.

Rakastan asiakaspalvelutyötä, asioiden muuttamista ja töiden tekemistä. Alun perin yrityksen perustamisen ajatus lähti osa-aika töihin kyllästymisestä, työnantajien kittämättömyydestä ja työttömyydestä.

 

Harrastuksieni pohjalta minulle on tuttuja useimmat suomalaiset brändit, suunnittelijat ja hintataso. Seuraan erilaisia myyntikanavia ja tavaroiden toteutuneita hintoja. Myös kirpputorilla tavaroiden käsitteleminen kassan kautta antaa kovan perspektiivin mitä tietystä tavarasta maksetaan. Lähipiirissäni on myös muumi-, taide-, militaria-, ja vintage keräilijöitä, joilta saan tarvittaessa hintatietoja kyseltyä. Se on erittäin hyvä mm.täyshoitopalvelun kannalta.

Kirpputoriyrittäjän suurin haaste on välinpitämättömät ihmiset. He, jotka rikkovat, sotkevat ja varastelevat ilman omatunnon tuskia. Se on asia johon itse ei voi vaikuttaa, koska ei ole silmiä aina selässä. Kaikin puolin he aiheuttavat myös lisätyötä. Illalla pyyhitään pillimehuja pöydän alta, rapsutetaan limaisia nallekarkkeja lattioista, nostellaan räkäpapereita roskiin ja viedään tavaroita tunteja oikeille paikoille. Pahimmissa ja ärsyttävimmässä asiassa eli varkauksissa, katsotaan valvontakameroita tunteja läpi. Eikä välttämättä löydetä mitään ja useimmiten kiitoksena siitä saadaan haukut myyjältä.

Ihaninta kirpputoriyrittämisessä on vapaus. Vaikka päivät ja viikot ovat pitkiä, on vapaus tehdä sitä mistä tykkää. Ei vapaus tarkoita vapaapäiviä, niitä ei juurikaan ole. Mutta vapaus toteuttaa itseään, kokeilla ja tunnustella eri asioita. Esimerkiksi pyräyttää arvonta pystyyn!

Vaikka arki on välillä aikamoista taistelua elannon kanssa, yrittäminen on silti sitä mitä haluan tehdä. Ja toivonkin, että kirpputorimme Hervannassa tulee olemaan vielä se, joka mahdollisesti maksaisi palkan kerran kuukaudessa tilille.

 

Kesällä tulen olemaan fyysisesti vähemmän paikan päällä, vaikka hoidan taustalla paljon asioita. Me juhlitaan häitä elokuun alussa ja kesällä menee paljon aikaa myös niiden toteuttamisessa. Juhannuksen tienoilla pidän viikon loman, jolloin emme ota täyshoitopalveluja sisään. Mutta Salla palvelee ilolla kirpparilla. Täyshoitopalvelut muutenkin ovat erittäin täynnä, joten jos olet sellaista ajatellut, kannattaa viestiä laittaa nyt jo. info@kirpputoriswap.fi

Muistakaa muuttuvat aukioloaikamme 1.7 alkaen. Poikkeusaukioloajat löydät nettisivuiltamme yhteystieto-osiosta ja myös Facebookista.

Ihanaa kesää! Tervetuloa ostoksille ja myymään Tampereen nykyaikaisimmalle kirpputorille! ❤

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.