Uncategorized

VARKAUDET

Valitettavasti varkauksia tapahtuu joka paikassa. Lähikaupassa, huoltoasemilla, apteekissa, eläinkaupassa ja kyllä, myös kirpputoreilla. Tämä on erittäin ärsyttävä ongelma niin yrittäjän kuin yksityishenkilön puolesta. Henkilökuntamme on koulutettu kutsumaan poliisi paikalle jokaisessa pienessäkin varkausepäilyssä, myös hintalappujen vaihto on rinnastettavissa varkauteen. Emmekä katso mitään varkautta koskaan kevyesti. Jos varas karkaa eikä henkilöllisyys ole tiedossa, julkaisemme varkaan kuvan sosiaalisessa mediassa henkilöllisyyden selvittämiseksi.

Varkauksia ehkäisemässä meillä on hälytinportit ja tallentava valvontajärjestelmä sekä vartijat käy kiertelemässä kirpputorilla. Meillä varashälyttimiä kuuluu myyntijakson hintaa. Ei siksi, että varkauksia tapahtuisi meillä enemmän, kuin muualla. Vaan siksi, että jokainen voisi turvata omaa tuotetta varkaalta. Olemme saaneet useita varkaita kiinni hälyttimien avulla ja toivommekin jokaisen käyttävän niitä. Henkilökunta opastaa hälyttimien käytössä, jos tarvitset apua.

Kirpputori varkauksissa on myös se hankaluus, ettei kirpputori voi olla asianomaisena varkaudessa, jos samaan aikaan ei varasteta kirpputorin omaisuutta. Siksi aina myyjä on vastuussa omista tavaroistaan ja rikosilmoituksen teko jää aina myyjän vastuulle. Toivomme aina, että myyjä tekee rikosilmoituksen pienemmistäkin varkauksista.

Valvontakameroita eikä hälytinportteja ole ostettu ja asennettu vain meitä varten. Investointi on tehty, jotta myyjillä olisi mahdollisuus turvata omaisuuttaan ja saisimme turvallisemman ostoympäristön.

Olen joka kerta aivan pähkinöinä, kun saadaan valvontanauhoista varas itse teossa kiinni. Mutta se ei ole helppoa, eikä se tapahdu itsestään. Pelkästään valvontanauhojen ”pikainen katsominen” vie aikaa tunteja. Tapauksissa, joissa myyjä osaa kertoa suunnilleen tuotteen katoamisen ajankohdan on valvontanauhoista hyötyä. Useimmiten myyjät käyvät useasti myyntijakson aikana katselemassa ja täyttämässä pöytäänsä, joissa tavaran katoaminen onneksi huomataan.

Tapauksissa joissa katoamisajankohta ei ole tiedossa tai ”kadonnut tiistain-torstain välisenä aikana” on varkautta melkein mahdoton löytää valvontakameroista. Muistuttaisin kuitenkin myös myyjiä, että harvemmissa tapauksissa tuote on oikeasti varastettu. Yleisemmin se löytyy hintalaputtomista tai päivien, jopa viikkojen jälkeen toisesta pöydästä.

Yleisimmin näpistetään kleptomaanien puolesta pieniä ”arvottomia” koruja. Hinnoiltaan yleisimmin 0,05snt-0,50snt. Harvoin näpistetään vaatteita, sisustustuotteita tms. Vaatteiden sovitus meillä on tarkkaa ja uskon senkin vähentäneet näpistyksiä. Sovituskoppiin meillä mennään sovitusnumeron sekä avaimen kanssa ja henkilökunta tarkistaa vietävät sekä tuotavat tuotteet ennen pöytiin palautusta. Arvokkaimpia tuotteita suuositellaan asetettavaksi vitriiniin. Valitettavasti varkauksien kohteena on yleensä ”jälleenmyytävä” tavara. Voin kuitenkin ylpeänä sanoa, että näitä tapahtuu meillä todella harvoin sekä varsinkin niitä varkauksia, joita ei valvontanauhoista löydettäisi. Varkaudet on yleensä suunniteltuja ja ammattimaisesti toimittuja. Minä, yrittäjä sekä henkilökuntamme tekee kyllä kaiken näiden ehkäisemiseksi sekä ratkaisemiseksi.

Kovahälyttimiä kuuluu myyntijaksoon 3kpl. Tämän lisäksi kovahälyttimiä voi vuokrata 0,20€/kpl hintaan. Lisäksi voit ostaa tarrahälyttimiä tai vuokrata vitriinipaikan.

Useasti oletetaan, että kassan lähellä olevat pöydät ovat turvallisempia, kuin perällä olevat. Tämä on pötyä. Valvontakamerat on asennettu niin, että meillä on mahdollisuus seurata mitä vaan pöytiä. Me palvelemme asiakkaita 100% ja tästä syystä emme seisoskele kassalla katselemassa pöytiä vaan mm. siivoamme pöytiä, seuraamme myyjien myyntejä ja tarvittaessa ohjeistamme myyjiä sähköpostitse, hinnoittelemme täyshoitopalvelun tuotteita tai palvelemme paikalla olevia asiakkaita. Käytä siis hälyttimiä myös kassapisteen lähellä olevilla myyntipaikoilla.

Varkaudesta kiinni jäänyt henkilö saa meille ikuisen porttikiellon. Teemme yhteistyötä muiden kirpputorien kanssa ja useimmiten porttikielto lankeaa myös muille kirpputoreille samanaikaisesti.

Toivotan kaikille mukavia myyntihetkiä kanssamme. Jatkossakin taistelemme varkauksia vastaan!

-Ida, yrittäjä

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.