Yleinen

Yrittäjän turinoita

Yksi suurista syistä perustaa oma kirpputori oli palvelun kaipaaminen kirpputoreilla ja joidenkin epäkohtien korjaaminen alalla. Kirpputorit on kehittyneet hurjasti, mutta suurin osa on vieläkin omasta mielestäni “vanhanaikaisia” ja joku toinen sanoisi “perinteisiä”. Itse halusin panostaa nykyaikaisuuteen ja toimitiloihin.

Valitettavasti alalla on myös huono maine ja se on mielestäni erittäin aliarvostettu. Hyvänä esimerkkinä yrittäjien sparraus tilaisuudessa ollessani toinen yrittäjä sanoi minulle “mitä kirpputoriyrittäjä tekee täällä? Eihän teillä ole tuotteita mitä tuotteistaa eikä teidän tarvitse miettiä asiakkaiden tarpeita. Kyllähän kirpputoria kaikki osais pyörittää”. Olin kommentista niin pöyristynyt etten ole sen jälkeen uskaltanut mennä muihin tilaisuuksiin.

Olen koko ikäni ostanut lähes kaikki vaatteeni kirpputorilta. Nykyään kirpputori kulttuuri on onneksi tuttua ja hyväksyttyä. Omina teinivuosina sain osittain kiusausta kirpputori-innostuksesta ja joidenkin mielestä oli “oksettavaa käyttää toisten vanhoja vaatteita”. Nykyään kirpputoreilta löytää hyväkuntoisia vaatteita ja moni kirpputori meidän lisäksi pitääkin “tasoa yllä” kontaktoimalla myyjiä ja poistamalla myyntituotteita pöydistä, jos ne ovat selvästi rikkinäisiä tai likaisia.

Kirpputoria ei perustettu ihan tyhjältä pohjalta vaan perustieto oli kunnossa. Olen ollut myyjänä yhteensä kahdellatoista eri kirpputorilla ja ostajan asemassa ollut varmasti yli viidelläkymmenellä kirpputorilla. Vieläkin käytän muiden kirpputorien palveluita, kuin myös toisinpäin. Alalla kuin alalla käytetään toisen yrittäjän palveluita, tottakai. Moni yrittäjistä katsoo tätä pahalla, mutta suurin osa meistä kirpputori yrittäjistä tekee enemmän yhteistyötä keskenään, kuin “kateellisina” seuraisi toisia. Kuka parhaiten tietäisi alan epäkohdat ja raskaimmat tapahtumat? Myös varkaustapauksissa olemme paljon yhteydessä muiden alueen kirpputoreihin ja teemme tiivistä yhteistyötä saadaksemme varkaat kiinni.

Myyminen ja ostaminen on kirpputorilla helppoa. Me autamme aina uusia kirppistelijöitä ja vastaamme kysymyksiin mielellämme. Oman kokemuksen saattelema on syntynyt toimiva, nykyaikainen ja siisti kirpputori: Kirpputori Swap & Vintage 58

En ole koskaan ollut hyvä kirjoittamaan. En osaa kielioppia ja asiat hyppii asiasta toiseen. Kannattaa laittaa kysymyksiä ja kommentteja, jos tuntuu että jokin asia jäi kesken. Seuraava oma kirjoitussarja käsittelee kirpputorin perustamista ja sitä matkaa. 🙂

-Ida

Saatat myös pitää...

3 kommentti

  1. Mä aion perustaa itpalvelu kirpputori mutta mulla ei oo hajuakaan mistä aloittaisin ja mitä tekisin.
    Mä oon Turkista kotoisin, mulla oli kahvila yli 3 vuotta siellä eli mulla on jo kokemusta yrittäjänä.

    1. itse alotin yrittäjäkurssilla, liiketoiminta suunnitelman teolla sekä laskelmilla. 🙂

  2. Oon sama mieltä, yrittäjäkurssi auttaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.