Yleinen

Myyntijakso Kirpputori Swapissa.

Suutarin lapsella ei ole kenkiä. Näinhän se menee? Ennen oman kirpputorin perustamista pidin useita kertoja vuodessa kirpputoripöytää, kun jostain kummasta sitä tavaraa vain kertyi. Kun avasimme Kirpputori Swapin tuntui pitkän aikaa ettei ollut aikaa hinnoitella omia tuotteita. Tai että olisi ollut energiaa kahdentoista tunnin työpäivän jälkeen alkaa käymään vaatehuonetta läpi. Nyt päätin, että ON PAKKO SAADA AIKAISEKSI!

Varasin pöydän meidän kirpputoriltamme aivan samoin, kuin kuka vaan asiakas. Samalla kokeilin asiakkaan polun rekisteröitymisestä KirppariKalleen, siellä pöydän varaukseen, hinnoitteluun, pöydän täyttöön ja tyhjennykseen asti.

Koko projekti lähti käyntiin Bolero makujauheella, jonka sekoitin veteen.

Itsestäni saan enemmän irti silloin, kun ensin varaan pöydän ja sen jälkeen alan hinnoittelemaan. Koska silloin on pakko toimia. 

Vaikka KirppariKallessa voi hinnoitella kaikki etukäteen ennen pöydän varaamista, se ei toimi minulle. Miksi? En vain saa aloitettua sitä projektia. Se vaan venyy ja venyy… ”sitten joskus jatkan… ”

On helpompi luistaa hinnoittelusta, kun ei ole sitä pöytävarausta siellä odottamassa, jolloin ne tavarat on pakko viedä kirpputorille, ettei myyntiaikaa mene hukkaan. Vinkki: Varaa ensin pöytä ja rykäise urakka käyntiin. Tai mene oikotietä suoraan maaliin  ja varaa palvelupaketti meiltä 😉

Vaatehuoneen lähtötilanne.

Ensimmäisenä aloitin lajittelun. Tein kaksi kasaa: Myyntiin / kierrätykseen. Tässä on tärkeä muistaa miettiä, mitä itse ostaisi kirpputorilta. EI, ei ja ei. Kukaan ei osta legginssejä joissa on ”pieni” reikä, älä edes laita niitä. EI, ei edes 0,10€ hinnalla. Vie ne tekstiilin kierrätykseen ja EI ei ja ei, Uff:n laatikko ei ole kierrätys tarkoitukseen. Vie ne vaikka Nekalassa sijaitsevaan Nextiiliin, teet hyvän teon ja tekstiili saadaan hyötykäyttöön. Lue lisää tästä linkistä: https://www.nextiili.fi/

Oli aika luopua lempitrikoista, kun haarat alkoi pilkottamaan. -kierrätykseen-

Tämän mintun vihreän nyöripaidan ostin kirpputorilta. Kirpputorilta, jossa oli huono valaistus eikä silmäni huomanneet valtavaa tahraa. Hintalapussa luki ”uusi” ja hinta oli 5€. Katsoin päällisin puolin paidan ja maksoin sen normaalisti kassaan. Kotona huomasin, että paidassa on valtava tahra! En saanut tahraa pois pesukoneessa, joten tämänkin aika oli lähteä suoraan kierrätykseen.

Tässä hyvä opetus itselleni ja teille kaikille: tarkastakaa tuotteet kunnolla ennen maksua! Tässä on yksi syy miksi itse vaihdatin valaistuksen meidän liiketilaamme.

Vaikka ”harmittaisi” luopua jostain tuotteesta ”pienen” reiän tai tahran vuoksi niin tee se silti. Yksi likainen tai rikkinäinen tuote voi saada kokonaan ostajan kääntymään pöytäsi luota. Se rikkinäinen/ likainen tuote voi olla ensimmäinen tuote johon ostaja kiinnittää huomionsa. Tällöin ne oikeasti hyvät vaatteet jäävät pöytään.

Vaatehuoneen saldoa myytävistä. Lisäksi keittiötarvikkeita, astioita sekä muutama sisustustuote sekä kosmetiikkaa.

Heitin myytävät tuotteet ensin Ikean kasseihin, jotta tiesin, kuinka ison myyntipaikan tarvitsen. Aika hyvä sääntö/ohje vertailuun meillä on, että kaksi isoa Ikean kassia tavaraa/vaatetta menee isoon myyntipöytään kerralla. Minulla oli myytäviä tuotteita kaksi isoa Ikean säkkiä sekä kolme pientä Ikean kassia (kaksi pientä =yksi iso) 

Seuraavana vuorossa oli myyntipaikan varaus. Vaihtoehdot oli oikeastaan yksi iso pöytä ja myyntiajaksi kaksitoista päivää, jolloin tavaraa olisi pitänyt käydä reilusti täyttämässä myyntijakson aikana. Tai vaihtoehtoisesti ottaa kerralla enemmän myyntitilaa, tässä tapauksessa kaksi isoa myyntipaikkaa ja pienempi myyntiaika, jollon kaikki tavarat mahtuisi kerralla myyntiin eikä tarvisi erikseen mennä täytteleen.

Varasin itselleni kaksi isoa pöytää kuudeksi päiväksi. Hinta kahdelle isolle myyntipaikalle kuudeksi päiväksi on 55€. 

 

Tuotteita myyntiin meni 6 arkillisen verran, eli 180 hintalappua = tuotetta.

Oman tuotteiden hinnoittelu on aina hankalaa, jopa konkarille. Kuitenkin pieni tunneside omiin tavaroihin tulee ajansaatossa ja se pääsee helposti vaikuttamaan hintaan. Muista kuitenkin aina ”mitä minä maksaisin tästä tuottesta?”.

Itsellä toki on paljon hinnoittelukokemusta sekä näen päivittäin tuhansien tuotteiden vaihtavan omistajaa, mutta silti niitä tunneside hintoja saattaa välillä karata näppäimistöstä KirppariKallen hinnoitteluarkkiin.

Hinnoittelu valmis, tuotteet kassissa ja seuraavana päivänä napata kassit mukaan töihin. Joidenkin mielestä hinnoittelu on ärsyttävin homma. Mun mielestä se tavaroiden kantaminen.

Viimeisellä aukiolotunnilla tulostutin hintalappuarkit, kiinnitin hintalaput tuotteisiini ja täytin myytävät pöytiin. Olin valmis 18.50, vaikka pari kertaa kävin kassalla palvelemassa asiakkaita. Eli tunti riittää hyvin pöydän täyttämiseen, kun tulee ajoissa paikan päälle. Vinkki: Kun hinnoittelet tuotteet sähköisesti, nosta hinnoiteltu tuote kassiin. Kun tulostutat hintalappuarkin, on viimeinen hinta aina kassin päällimmäinen tuote. 

Koska oon erittäin hyvä aina hukkaamaan kaikkia kuvia sekä tiedostoja niin jouduin nappaamaan instagramin tarinoista pari screenshottia, että sain kuvat pöydistä. Sorry, siis kuvan laatu!

Yritin jakaa tavaroita niin, että laitoin aina puolet vaatteita sekä lisäksi tavaraa. Huomasin pöytiä täyttäessä, että myyntipaikkoihin olisi mahtunut vielä lisääkin tavaraa ja seuraavana päivänä katsoinkin kotoa vielä muutaman tuotteen, jotka toin myyntipaikkaan.

Minulla jäi kuudennesta arkista ns.”tyhjiä” hintalappuja, joihin kirjoitin tuotetiedot sekä hinnan käsin. En viitsinyt muutamaa tuotetta enään hinnoitella sähköisesti. Otin itselleni tuotenumeron ylös, jotta tietäisin mikä tuote on myyty, kun KirppariKallen myynninseurannassa lukee ”nimetön tuote”.

Eli aika tarkka se 2 isoa Ikean kassia yhteen isoon myyntipaikkaan on! Ehkä juuri pieni Ikean kassi olisi mahtunut lisää, jolloin pöydät olisi olleet täynnä. Silloin pöydissä olisi ollut myös 4 ison Ikean kassin verran tavaraa.

Vinkki: Kiinnitä hintalaput kunnolla, jottei myyntijakson aikana sinulla mene aikaa uusien hintalappujen tekoon eikä tuotteiden myynti jää kiinni hintalaputtomuudesta. Harva asiakas viitsii tulla kassalle hintaa kyselemään, helpommin tuote jää myymättä. Itse kiinnitin kaikkiin tuotteisiin hintalaput klemmareilla sekä hakaneuloilla.

Myyntijakson aikana en itse siistinyt pöytääni kertaakaan. Ainoastaan silloin, kun olin pöytien siistimisvuorossa. Silloin siistin omat myyntipaikkani samanlailla, kun kaikkien asiakkaiden. Eli jos olisin ”normaali” asiakas, en käynyt kertaakaan ”paikan päällä”. Alensin myyntijakson lopulla tuotteet ensin -30% (neljäs myyntipäivä) ja -50% ( viides ja kuudes myyntipäivä) Alennuslaputki meidän henkilökunta laittaa paikan päälle pyydettäessä, joten sitäkään ei ole pakko tulla tekemään itse.

Myyntijakson loppusaldo.

Tiivistelmä hinnoista, myyntiajasta sekä pöytäkoosta:

 • Kaksi isoa myyntipöytää
 • Myyntiaika 6päivää
 • Vuokrahinta kahdelle isolle pöydälle kuudeksi päiväksi 55€
 • Hintalappuarkkeja sisältyi hintaan 4arkkia =120hintalappua. Ostin kaksi ylimääräistä hintalappuarkkia eli maksoin niistä 1
 • 6 Kovahälytintä sisältyi hintaan. Kiinnitin ne tuotteisiin
 • 2 tarrahalytintä maksoi 0,40€
 • Hakaneula pussi 30kpl 1€

Myyntijaksoon minulla meni rahaa 57,40€.
Loppusaldoni oli 330,05€ + jälkimyynti 11,20€ = 341,25€ – 57,40€ = 283,85€

Kävin pikaisen kierroksen myyntijakson jälkeen kirpparilla, löysin kaksi puseroani toisesta pöydästä. En huomannut minkään olevan hukassa. Kuitenkin myyntijaksoni jälkeen myytiin muutamia tuotteita, joista kertyi jälkimyyntiä 11,20€. Jälkimyynnit nostin kirpputorilta ulos viikon kuluttua myyntijakson päättymisestä. (7vrk on jälkimyyntijakso jolloin rahat täytyy käydä tilityttämässä)

Mielestäni kirpputorimyynti on erittäin kannattavaa. Mutta ei se raha koskaan itekseen tule.  Kallein tuote minulla oli 28€ ja halvin 0,50€. Tuotteita oli yhteensä 180kpl, joista myytiin 113kpl. Myymättömiä tuotteita jäi vajaa iso Ikean kassillinen.

Koska on paljon ihmisiä, joille kirpputorimyynti ei ole oma juttu, löydät meiltä myös palvelupaketit. Klikkaa tästä lukeaksesi lisää.

Painotan näitä asioita myyntijaksossa:

 1. Karsi huonot tuotteet heti pois.
 2. Myy vain siistiä, ehjää sekä varsinkin vaatteissa nykyaikaisuus on tärkeää.
 3. Hinnoittele tuotteet kerralla sopuhintaisiksi. Mieti mitä tuotteesta itse maksaisit. Kukaan ei maksa tunnearvosta.
 4. Valitse oikean kokoinen myyntipöytä. Pöytä ei saa olla liian täynnä, mutta ei myöskään liian tyhjä!
 5. Kiinnitä hintalaput kerralla kunnolla.
 6. Täytä myyntipöytä siististi, nosta vaatteet hengareigin ja rikkoutuvat tavarat ala tasolle tai keskellä myyntitasoa. Ei hirveitä vaatepinoja!
 7. Käytä hälyttimiä arvokkaammissa tuotteissa
 8. Alenna tuotteet myyntijakson lopuksi
 9. Tyhjennä myyntipaikka ajoissa, jottet saa tyhjennyssakkoa ym. ylimääräisiä kustannuksia.

Mikä myös kaikista tärkeintä. Varaa kirpputoripöytä sellaiselta kirpputorilta, joka on mieleinen. Jossa käyt mielelläsi itse ostoksilla, koska silloin muukin asiakaskunta on mitä luultavammin sellaista, joka ostaisi sinun tuotteitasi.

Kommentoi rohkeasti mitä mieltä olit tekstistä! 🙂

 

 

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.